Sıkça Sorulan Sorular

Neden Akademik Hijyen?

Uzman danışmanları ile müşteri sağlığını korumaya odaklı hizmet sunmayı ilke edinmiş, tarafsız, güncel bilgilere sahip, sorunlara hızlı ve akılcı çözümler önermeyi hedefleyen yapısı nedeniyle.

Denetimleri kimler yapıyor?

Gıda hijyeni ve güvenliği alanında tecrübeli gıda mühendisi ve veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilir.

Ne kadar sıklıkta denetim almalıyım?

İşletmenin yapısına göre ayda 1 ile 3 ayda 1 arasında dış denetim önerilir.

Tek seferlik hijyen denetimi yeterli olmaz mı?

Tek seferlik hijyen denetimi ile mevcut eksiklerin tespiti sağlanır ancak iyileştirmeler için denetimlerin periyodik olması önerilir.

Denetimler haberli mi yapılıyor?

Denetimler anlaşılan denetim periyodu çerçevesinde habersiz olarak gerçekleştirilir.

Hijyen derecesi geçerlilik süresi nedir?

Hijyen denetimi puanı yeterliliğine göre verilen A ve A+ hijyen derecesi sertifikalarının geçerlilik süresi 3 aydır.

Analizleri kim yapıyor?

Gıda ve su analizleri çözüm ortağımız olan Akredite Tarım Bakanlığı Referans Laboratuvarlar tarafından yürütülür.

Hangi firmalara hizmet veriyorsunuz?

Gıda üretimi ve satışı yapan her çeşit işletmeye (üretim yeri, restoran, cafe, pastane, market, kasaphane, okul, catering) hizmet sağıyoruz.

İşletmeme özel gıda güvenliği sorunları için destek alabilir miyim?

İşletmelerde yaşanabilen raf ömrü sorunları, gıda bozulmaları, tesis tasarımı, sistem revizyonları, müşteri ya da sertifika denetimlerine hazırlık gibi pek çok konuda uzman desteği talep edebilirsiniz.

Hijyen denetimleri firmamı resmi denetimlere karşı korur mu?

Hijyen denetimleri yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yürütüldüğünden işletme tespitlere yönelik iyileştirmeleri yürütmesi halinde resmi denetimlerden başarı ile geçer.

Bültenimize Kayıt Olun

Eğitimlerimiz hakkında güncel ve detaylı bilgi almak ister misiniz?

Menü