Gıda tedarikçilerinizi denetletin ve kusurlu ürün almayın
Rekabetin ve bunun yanı sıra taklit&tağşişin giderek arttığı global gıda pazarında firmaların tedarik ettiği ürünün standardını ve güvenliğini denetlemesi kaçınılmazdır.
Akademik Hijyen “Gıda Hijyeni ve Güvenliği” denetimleri firmaların güvenilir gıda teminine destek sağlayarak müşteri sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Neden Tedarikçi Denetimi Yaptırmalıyım?
- Firma olarak gıda güvenliğine verdiğiniz önemi göstermek
- Müşterilerin güvenini arttırmak
- Yönetmeliklere uygun, istenilen standartta ürün temin etmek
- Tedarikçilerin hijyen standardını yükseltmek
- Satın alınan ürünlerin doğruluğunu teyid etmek, taklit&tağşiş yapılmış değersiz ürün alımının önüne geçmek
Neden Akademik Hijyen?
- Denetlenecek kuruluşun niteliğine uygun denetçi sağlar.
- Denetim kapsamı ve içeriği işletmenin talebine göre düzenlenir (İyi hijyen uygulamaları,HACCP, BRC/FSSC 22000/IFS tabanlı denetimler planlanabilir)
- Detaylı ve hızlı aksiyon alınmasını sağlayan önerileri içeren raporlar sunar
- Denetimi takiben 48 saat içinde raporlama yapar
TEDARİKÇİ DENETİM AŞAMALARI
PLANLAMA
Denetlenecek işletme çeşidine göre denetim kriterleri ve kontrol edilecek gıda güvenliği standardı belirlenir.
BİLDİRİM
Denetim günü ve kapsamı konusunda tedarikçiye bildirimi yapılır.
DENETİM
Belirlenen gün ve saat aralığında denetim gerçekleştirilir.
RAPORLAMA
Denetim raporu fotoğraflı ve puanlamalı şekilde hazırlanır. Denetim bulgularını içeren aksiyon planı ile birlikte denetimi takip eden 2 gün içinde teslim edilir.